Melkein liian helppoa – siemennäkkärit/ Almost too easy

Monet siemennäkkärit olen ehtinyt jo syömään – ystävien luona ja ravintoloissa – ja monet reseptit tallettamaan. Mutta tekemisen asteelle en ollut vielä päässyt. Liian monta ainesosasta – aina kuitenkin puuttui jotain…

Sittenpä löysin tällaisen kotimaisen, lisäaineettoman valmissekoituksen, johon ei tarvinnut lisätä kuin öljyä ja vettä.

No nyt on helppoa…

Onhan tää jo vanha hitti, mutta näin pääsin tekemään niitä ”omitekoisia”.

What a trendy snack have these hard bread bites (with linseeds, sunflower seeds and pumpkin seeds) been for some time! I have tasted many but made myself none. Until I found this ready made package with all required substances except oil and water. Almost too easy now…

Gluten-free, made in Finland.

Pussista tulee kaksi pellillistä. Loistava idea oli ottaa toinen pellin kokoinen leivinpaperi taikinamöykyn päälle ja sen avulla silitellä levy aivan aivan ohueksi. Niin että tunsit siementen painuvan pellin pohjaan. Päällimmäinen paperi irtoaa pois helposti, siihen ei jää taikina kiinni eikä tule sotkua käsiin.


En halunnut tehdä valmiita määrämuotoisia paloja, joten paistoin taikinan levyinä. Suolaa ripottelin hieman päälle. Valmiit, kuivaneet leivät mursin lastuiksi ja sittemmin ne nopeasti katosivat parempiin suihin…

Ihana naposteltava – ja gluteeniton!

Maistuis varmaan sullekin!

Mä ainakin teen näitä pian uudestaan. Ehkä kokeilen sitruunaisen oliiviöljyn kera seuraavaksi…

Easy procedure repeated quite regularly 🙂

Celia C

2 Comment

  1. Enpä ole muistanutkaan tehdä näkkäriä pitkään aikaan, joten kiitos vinkistä ja muistutuksesta. Se ei ole kovin vaikeaa täysin itse tehtynäkään, siinä on se hyvä puoli, että voi tuikata kaikenlaista taikinan uumeniin. Mukavaa viikonloppua!

    1. Ihanaa naposteltavaa kerta kaikkiaan. Eipä taideta ostaa enää tacolastujakaan vaan tehdään näitä.
      Monet reseptit jäävät itseltä kokeilematta, kun gluteenittomat jauhot eivät ole niitä helpoimpia työstää (tosi liisteriä).
      Mutta voisin kyllä mieluusti kokeilla gluteenittomien kaurajauhojen kanssa näitä…
      Kiitos, kun jätät jälkiä vierailuistasi, Maarit <3 ja mukavaa kesän jatkoa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.